Tres Hombres Art
Fotograf

Lars Nordin

Lars Nordin lär ha världens största privata samling originalbilder av Greta Garbo. 

Sommaren 2016 visades "Bilden av Garbo" på Fotografiska, Stockholm. Nordins samling låg bakom hela utställningen. Den blev en stor succé med 100 000 besökare på två månader. Denna samling använder han som inspiration i mycket av sitt skapande. 


Lars har även gjort flera andra utställningar med annan kontext. 

Han är även Partner i Tres Hombres Art.


Lars berättar: Jag har producerat ett 100-tal abstrakta målningar, och har fotograferat 10 000-tals bilder i mitt eget uppbyggda bildarkiv som jag ständigt rotar i. Jag utgår alltid ifrån mitt eget måleri, egna illustrationer, spännande graffiti eller egna fotografier som jag sedan blandar upp med små originaltexter, diverse handskriven information (ofta taget från baksidan på originalbilderna). Därefter matchar jag detta material med någon, eller några Garbobilder från mina samlingar som bearbetas på olika sätt för att skapa en ny verkshöjd och en ny kontext. 


Bilderna på Per och Marie är fotograferade på Capri i samband med inspelningen av Crash, Boom, Bang, 1993. Vid inspelningen ville man inte störas av externa fotografer utan man ville ha en mer familjär stämning. I egenskap av att vara nära vän till Marie och Per fick jag därför uppdraget att dokumentera för press, kommande skivomslag mm.

Läs mer